Hus med stora upplysta fönster

Närvarosensorer från Steinel i innovativa huset i Berlin

En kombination av innovativ arkitektur och energieffektiv teknik. Framtidens boende är smart och sätter människa och hållbarhet i centrum.

Efficiency House Plus i Berlin

Efficiency House Plus är en banbrytande lösning för att skapa ett energieffektivt, koldioxidneutralt hem utan att kompromissa med komfort och bekvämlighet.

I det smarta huset som är beläget i Berlin används närvarosensorer från Steinel för att styra belysningen. Totalt 13 Steinel Presence Control PRO IR Quattro närvarosensorer styr belysningen in i detalj och reagerar tillförlitligt på minsta lilla rörelse.

Automatisk belysning med Control PRO

De innovativa närvarosensorerna från Steinel ger en automatisk belysning i Efficiency House Plus. För detta projekt valdes IR Quattro från Control PRO serien.

Tack vare dess detekteringsegenskaper och högupplösta sensorsystem registrerar den även de minsta rörelser med absolut precision. Ljuset tänds automatiskt i ett visst område endast när detektorn identifierar att det används av de boende i huset och ljuset faktiskt behövs.

Passiv infraröd för detektering av rörelser

IR Quattro använder passiv infraröd teknik för att identifiera när ett rum används. Den uppfattar värmen från människokroppen, omvandlar den till en kopplingssignal och tänder ljuset.

Efficiency House Plus

Typ av projekt: Bostadshus

Plats: Berlin, Tyskland

Produktgrupp: Närvarosensorer

Produkter: 13 x IR Quattro COM1

Närvarosensorer som uppfattar stilla personer

IR-Quattro har ett sensoriskt system med hög uppfattningsförmåga som ger en detekteringszon på 16 m². Den känner till och med av om någon skriver på ett tangentbord.

Precis som alla IR-Quattro-modeller från Steinel har sensorn en kvadratisk lins. Detta ger en detekteringszon som är perfekt för den typiska rumsformen, vilket innebär att absolut ingenting förbises.

Närvarovakt
Control Pro IR
On/Off relä 230V + pf

Närvarosensorer från Steinel i innovativa huset i Berlin

Efficiency House Plus är en banbrytande lösning för att skapa ett energieffektivt, koldioxidneutralt hem utan att kompromissa med komfort och bekvämlighet. I det smarta huset som är beläget i Berlin används närvarosensorer från Steinel för att styra belysningen. Totalt 13 Steinel Presence Control PRO IR Quattro närvarosensorer styr belysningen in i detalj och reagerar tillförlitligt på minsta lilla rörelse.