Framtidens ljus i brf Tändstickan

Brf Tändstickan

Brf Tändstickan trapphus
Brf Tändstickan trapphus

Våren 2017 förändrades ljuset i bostadsrättsföreningen Tändstickan. Det var nämligen då man tog beslutet att byta ut all belysning i de allmänna utrymmena, såväl inom- som utomhus i området. Reaktionerna bland de boende vittnar om att resultatet blev över förväntan bra. Man har helt enkelt fått en ljusare och tryggare tillvaro i föreningen som dessutom fått lägre energikostnader.

Brf Tändstickan ligger i Jönköping på den mark där en gång i tiden den kända tändsticksproduktionen låg. Idag är det ett av de mer attraktiva områdena i stan, strax nedanför stadsparken nära citykärnan men ändå lugnt och avskilt. Föreningen består av 6 hus med totalt 114 lägenheter som byggdes åren 1990-91 då HSB för övrigt satsade stort på nybyggnationer i Jönköping. Husen är mycket välskötta och man har idag avtal med HSB Fastighetsförvaltning som har hand om underhållet i hela området.

Brf Tändstickan garage 5100
Brf Tändstickan garage

Valet föll på kvalité och hållbarhet

Jan Sandgren som är vicevärd berättar att det var i samband med att man målade om i trapphusen som man passade på att byta till en mer energisnål och bättre belysning. Den gamla belysningen var sämre på alla sätt och hade gjort sitt. Styrelsen fick därför uppdraget att inför ommålningen även undersöka vilka alternativ på marknaden med LED-belysningar som var lämpligast. – Man tog kontakt med HSB och som sedan tog fram ett underlag för en styrd entreprenad, berättar Jan och fortsätter; styrelsen kom sedan fram till att Steinels produkter var det säkraste och långsiktigt mest lönsamma valet med tanke på kvalitén och hållbarheten.

Läs mer om projektet brf Tändstickan i vår referensbroschyr »

Kontakta oss om ni är intresserade av veta mer om projektet och produkterna:

Brf Tändstickan, Jönköping

Framtidens ljus i brf Tändstickan Våren 2017 förändrades ljuset i bostadsrättsföreningen Tändstickan. Det var nämligen då man tog beslutet att byta ut all belysning i de allmänna utrymmena, såväl inom- som utomhus i området. Reaktionerna bland de boende vittnar om att resultatet blev över förväntan bra. Man har helt enkelt fått en ljusare och tryggare tillvaro i föreningen som […]