Bostadsrättsföreningen Snickarboa, Annedal

Bostadsrattsforeningen Snickarboa
Brf Snickarboa, Annedal

I Snickerboa har man satsat på trygghet och försett armaturerna i trapphusen med en nödljusmodul. Ett enkelt sätt att skapa extra trygghet vid strömavbrott eller utrymning.

Bostadsrättsföreningen Snickarboa är beläget i området Annedal väster om Stockholm. Föreningen har totalt 47 bostadsrätter och består av två hus på 4 respektive 6 våningar. Husen är byggda 2012 av Folkhem och ritade av Joliark arkitekter och projektet nominerades till priset Årets Stockholmsbyggnad 2013 av Stockholms Stad.

Bostadsrattsforeningen Snickarboa
Sensorarmatur Connect serie R

Under 2022 har Elfirman Mera Elvison moderniserat belysningen i trapphusen till närvarostyrda LED-armaturer från Steinel. Valet föll på modellen R30 som har ersatt de gamla belysningsarmaturerna. I trapporna har en kvadratisk version av R20 monterats på vägg, dessa har försetts med en nödljusmodul för extra trygghet vid strömavbrott eller utrymning.

Parkeringsgarage med smart sensorarmatur

I det underjordiska parkeringsgaraget har Steinels sensorarmatur 5100 ersatt gamla armaturer. Dessa är sammankopplade via Bluetooth för att kunna samverka och tända belysningen när någon av armaturerna detekterar rörelse. Vilket ger hög trygghet och ökad energibesparing.

Bostadsrattsforeningen Snickarboa
Bostadsrattsforeningen Snickarboa
Bostadsrättsföreningen Snickarboa, Annedal
Bostadsrattsforeningen Snickarboa

Connect serie R är en ny familj av tak-väggplafonder från Steinel. Familjen består av sensorarmaturer och slavarmaturer i tre olika storlekar som finns med rund eller kvadratisk kupa. Ljusbilden är jämn och behaglig tack vare kombinationen av direkt och indirekt ljus. Det indirekta ljuset skapas via ljusslitsar på armaturen ovansida som ger ett släpljus i taket. Med slimmad design och de många inställningsmöjligheterna är serie R det perfekta valet för trapphuset och moderna kontorsfastigheter.

Armaturerna i serie R sammankopplas med varandra via Bluetooth med mesh-teknik, vilken innebär att det inte finns det några begränsningar i antalet armaturer och avståndet mellan första och sista armatur i nätverket. Inställning av armaturens funktioner är app-baserad och utförs direkt på mobilen med Steinels gratis-app. I appen kan man skapa belysningsgrupper, grannzoner, grundljusscenarier, skymningsvärde, sensorns räckvidd m.m. Armaturerna i serie R kan kommunicera med alla Steinels armaturer som är försedda med Bluetooth. Connect serie R är försedd med den absolut senaste LED-tekniken och Steinels nya adaptiva sensor. Allt detta tillsammans ger en energieffektiv och flexibel belysningsanläggning med mycket låga driftkostnader och minimalt underhåll.

Läs mer om Connect serie R

Connect 5100 från Steinel är en armatur framtagen för dammiga och tuffa miljöer som parkeringsgarage, industri, större förrådsbyggnader m.m. Tack vare integrerad Bluetooth-kommunikation mellan armaturerna är det enkelt att skapa belysningsgrupper utan att en speciell styrledning behöver installeras. Det är alltså möjligt att i de flesta fall använda befintligt kablage vid utbyte av gamla belysningsarmaturer mot Connect 5100.

Läs mer om sensorarmatur Connect 5100 »

Bostadsrättsföreningen Snickarboa, Annedal

BRF Snickerboa har valt att satsa på trygghet och försett armaturerna i trapphusen med en nödljusmodul. Ett enkelt sätt att skapa extra trygghet vid strömavbrott eller utrymning.