Sensorstyrd belysning i Tyresö centrum

Sensorstyrd belysning i Tyresö centrum

I Tyresö centrum finns två parkeringshus. Det ena hör till Ica det andra till Coop. Båda har energismarta belysningssystem från Karl H Ström/Steinel.

Parkeringshusen skiljer sig från andra i närheten. Inte för att de har någon annorlunda funktion, utan för att de bara förbrukar en bråkdel av den energi som närliggande parkeringshusen.

Runt Tyresö kommun finns, precis som på många andra platser i Sverige parkeringshus där energislukande och miljöfarliga lysrör lyser dygnet runt. Helt i onödan. Så finns det parkeringshus som de utanför Coop och Ica i Tyresö centrum där Elitel (Hjo installationer) ersatt den tidigare lysrörsparken med nya moderna LED-armaturer från Steinel.

Armaturer skapade för tuffa miljöer
Sensorstyrd belysning i Tyresö centrum

Armaturer skapade för tuffa miljöer

Numera lyser moderna ledarmaturer av modell Connect 5100 upp garagen. De innehåller inget kvicksliver, är tillverkade i Europa och speciellt framtagna för lite ruffare miljöer som garage, parkeringshus och industrier.

Armaturer skapade för tuffa miljöer

Trådlös kommunikation

Connect5 5100 passar extra bra för just rotprojekt där gammal belysning behöver bytas ut mot modern. Allt som behövs för att det ska fungera är ström.

  • Styrningen programmeras enkelt via en app – all kommunikation sker via den senaste Bluetoothtekniken så ingen speciell kabeldragning behövs.
  • Eftersom armaturerna pratar med varandra via blutetooth behövs ingen wifi-uppkoppling för att programmera styrningen. Skönt i utrymmen som garage där uppkopplingen kan vara lite svajig.

På grund av förändringar i RoHS direktivet kommer lysrör (T5, T8), kompaktlysrör och cirkellysrör för allmänbelysning att fasas ut under 2023.
Kontakta oss för att få hjälp med att byta ut din belysning.


Sensorstyrd belysning i Tyresö centrum

Sensorstyrd belysning i Tyresö centrum I Tyresö centrum finns två parkeringshus. Det ena hör till Ica det andra till Coop. Båda har energismarta belysningssystem från Karl H Ström/Steinel. Parkeringshusen skiljer sig från andra i närheten. Inte för att de har någon annorlunda funktion, utan för att de bara förbrukar en bråkdel av den energi som […]