Smart ljusstyrning för trapphus

Många bostadsrättsföreningar vänder sig till oss med frågor kring belysning för trapphus. Ett utrymme där ljuset verkligen gör skillnad. Det handlar inte bara om att ha ljus, utan att ha rätt ljus.

Energiförbrukning och ljusstyrning

Visste du att traditionell lysrösbelysning i trapphus är en dold energitjuv? Ofta lyser lamporna i onödan. Men med Steinels sensorarmaturer kan du förändra det. Våra smarta lösningar anpassar sig efter människors faktiska närvaro och behov, vilket dramatiskt sänker energiförbrukningen (och kostnaderna för el).

Från ständigt på till smart av

Förr i tiden var det viktigt att undvika att stänga av ljuset för ofta för att skydda ljuskällorna. Men idag, med Steinel moderna LED-lösningar, är detta inte längre ett problem. Du kan anpassa ljuset efter faktisk användning utan att kompromissa med kvalitet eller livslängd.

I ett bostadshus är det hög trafik på morgonen och kvällen, men under resten av dagen är rörelsen sporadisk. Varför ha ljuset på för fullt när ingen är där? Med Steinels belysning kan du anpassa ljusnivåerna efter faktiskt behov, vilket sparar pengar och minskar klimatpåverkan – utan att göra trapphuset mindre tryggt.

Säkerhet och komfort med Steinel

En viktig aspekt av ljusstyrning är att skapa en känsla av trygghet. Ingen ska behöva känna sig osäker när de rör sig genom trapphuset. Med Steinels intelligent designade sensorarmaturer, tänds ljuset upp framför besökarna och följer med plan efter plan vilket skapar en trygg och välkomnande atmosfär.

Smart ljusstyrning för trapphus

Frågor om trapphusbelysning?
Kontakta teknisk support

Ring 036-550 33 00

Mejla: info@khs.se

Välj rätt belysning för varje situation

Connect Serie-R

Perfekt för flexibel och energieffektiv ljussättning. Dess slimmade design passar väl i både trapphus och moderna kontorsmiljöer. Sammankoppling med Bluetooth Mesh gör driftsättningen snabb och enkel.

läs mer om serie r

Connect Serie-S

Uppdaterade klassiker som sålt i över 175 000 exemplar och som nu är ännu smartare. Med Bluetooth Mesh-teknik blir ditt trapphus säkert och energieffektivt.

läs mer om serie S

Connect Serie-P

Hög kvalitet till ett överkomligt pris. För dig som vill ha pålitlig och effektiv belysning utan att spräcka budgeten.

läs mer om serie P

Varför välja Steinel för ditt trapphus?

Ditt val av belysning påverkar inte bara kostnader och miljö, utan även människors välbefinnande. Med Steinels belysningslösningar får du en partner som förstår dina behov och levererar både funktionalitet och estetik.

Kontakta oss för framtidens belysning. Låt oss hjälpa dig att göra ditt trapphus ljusare, tryggare och mer energieffektivt. Kontakta oss för att diskutera hur våra lösningar kan passa in i din fastighet och bidra till en bättre vardag för alla i din bostadsrättsförening.

Kontakta oss

Nio saker att tänka på när du väljer belysning till trapphuset:

1. Nöj dig inte med annat än kvalitetsljus. Glöm starka och bländande lampor. Välj istället belysning som sprider ett jämnt och behagligt ljus, som välkomnar utan att blända och som inte lämnar mörka hörn.
  2. Väl energieffektivt. Investera i sensorstyrd LED-belysning som anpassar sig efter rörelse. De minskar inte bara elräkningarna utan är också snälla mot miljön och ökar säkerheten – ljuset är där när du behöver det.
  3. Välj rätt typ av ljus. Anpassa ljusstyrkan och färgtemperaturen. Ett varmare ljus skapar en inbjudande miljö, medan ett starkare ljus ger bättre säkerhet.
  4. Hållbarhet. Välj belysning som håller länge och kräver minimalt med underhåll. Det sparar både tid och pengar i det långa loppet.
  5. Design. Låt armaturerna komplettera trapphusets stil. Rätt design kan lyfta hela fastighetens utseende.
  6. Säkerhet. Kontrollera att din belysning uppfyller alla säkerhetsstandarder och är certifierad. Säkerhet först!
  7. Planera för framtiden. Välj ett flexibelt och skalbart belysningssystem, så att du är redo för eventuella framtida förändringar eller uppgraderingar.
  8. Smidig installation. Se till att få professionell hjälp med installationen. Elektrikern garanterar att allt blir rätt från start.
  9. Tänk på hela paketet. Jämför inte bara priser utan tänk på den totala kostnaden inklusive drift och underhåll. Kolla också garantier och support som erbjuds.
Smart ljusstyrning för trapphus
Smart ljusstyrning för trapphus

Sensorarmatur
Connect R10 Plus
rund

Sensorarmatur
Connect R10
rund

Sensorarmatur
Connect R20
rund

Sensorarmatur
Connect R20 Plus
kvadratisk

Sensorarmatur
Connect R30 Plus
kvadratisk

Sensorarmatur
Connect R30 Plus
rund

Sensorarmatur
Connect S10
rund

Sensorarmatur
Connect S20
IK10-IP65 Vandalsäker

Sensorarmatur
Connect S30
Kvadratisk

Sensorarmatur
Connect S30
rund

Skyddsrumsbygel
Plafond

Sensorarmatur
RS PRO LED P1
Flat

Armatur
RS PRO LED P1

Sensorarmatur
RS PRO LED P1

Armatur
RS PRO LED P1
Flat

Sensorarmatur
RS PRO LED P1

Armatur
RS PRO LED P2
Flat

Sensorarmatur
RS PRO LED P2
Flat

Sensorarmatur
RS PRO LED P2

Armatur
RS PRO LED P2

Armatur
RS PRO LED P3

Sensorarmatur
RS PRO LED P3