Social hållbarhet och smältlim

Social hållbarhet och smältlim

På Stjärnfabriken i Skillingaryd finns rum för alla. Från den som hamnar precis utanför de krav som ställs för att få ett industrijobb på Samhall, till den som lyser upp av tanken på utmaningen att få vika en kartong precis rätt.

Här arbetar man med montering, paketering och framställning av träprodukter för den småländska industrin. Allt individuellt anpassat till var och ens förmåga.

En av produkterna som är omsorgsfullt paketerade är Karl H Ströms egna smältlim.

– Vi på Karl H Ström arbetar med hållbarhet i fokus när det kommer till alla våra produkter. Så även vårt smältlim. Det är viktigt att komma ihåg att en hållbar framtid inte bara handlar om miljön på vår planet, utan också om människorna på den. Genom att integrera Stjärnfabriken i vår verksamhet visar vi att alla har en viktig roll att spela på arbetsmarknaden, säger Joakim Grönlund, logistikchef på Karl H Ström.

Yrkesstolthet och gemenskap

På Stjärnfabriken utförs riktiga jobb, med stor yrkesstolthet.

Man ser till att varje person har en plats, ett sammanhang och något som ger dagen mening.

– Samarbetet med Karl H Ström är ett strålande exempel på hur näringslivet kan arbeta hand i hand med sociala verksamheter för att skapa verklig förändring, säger Carl-Johan Andersson på Stjärnfabriken.

– För oss på Karl H Ström är detta en del av en långsiktig satsning på att integrera social hållbarhet i allt vi gör. Vi hoppas att vårt exempel kan inspirera andra att göra detsamma, säger Joakim Grönlund.

Studenter med hållbarhetsfokus

För att lyfta social hållbarhet har en grupp studenter vid Jönköping University gjort ett projektarbete där de skapat en film och dokumenterat samarbetet mellan Stjärnfabriken och näringslivet.

– Vi i projektgruppen kontaktade Karl H Ström utifrån deras aktiva hållbarhetsarbete och tyckte att just samarbetet med Stjärnfabriken var en vinkel som vi verkligen ville lyfta fram. Det har varit spännande att få ta del av verksamheten och samtidigt lärorikt då vi fått använda våra kunskaper till att skapa en film som förhoppningsvis kan få fler företag att se möjligheterna i samverkan, säger Anna Olsson, projektledare.


Smältlim från Småland

Visste du att vi har det enda smältlimmet i Sverige som är accepterat av Byggvarubedömningen? Det är giftfritt och paketeras lokalt av den dagliga verksamheten Stjärnfabriken i Skillingaryd.

Läs mer om vårt lim

Limstavar Proffs
Snabblim

Limstavar Proffs
Superlim

Limstavar Proffs
Transparent lim