Smältlim från Småland
Smältlim från Småland
Smältlim från Småland

Smältlim från Småland

Visste du att vi har det enda smältlimmet i Sverige som är accepterat av Byggvarubedömningen? Det är giftfritt och paketeras lokalt av den dagliga verksamheten Stjärnfabriken i Skillingaryd.

– Marknaden ville ha ett byggvarubedömt lim som de kunde använda i olika byggnationer. Då hade vi svårt att hitta en leverantör som kunde plocka fram den kravspecen, så vi tog saken i egna händer, säger vår logistikchef Joakim Grönlund.

Vad innebär det att limmet är godkänt av Byggvarubedömningen?

En produkt som är byggvarubedömd har granskats och bedömts av Byggvarubedömningen, en icke vinstdrivande förening som utvärderar byggrelaterade produkter baserat på deras kemiska innehåll, miljöpåverkan under livscykeln och social påverkan i leveranskedjorna.

Syftet är att främja en hållbar produktutveckling och en giftfri miljö. Bedömningarna görs enligt specifika kriterier, framtaget i samarbete med experter och baserade på lagstiftning och internationella riktlinjer.

Snabbfakta om vårt lim:

  • Framtaget för proffsanvändare.
  • Giftfritt.
  • Hög vidhäftningsförmåga och lång åldringsbeständighet.
  • Funkar till alla limpistoler med ø 11 mm och smälttemeratur runt 190 grader.

KHS ProGlue finns listat hos Svanens husportal. Det tillverkas i Europa Packas i Stjärnfabriken i Skillingaryd. Välj Transparent, Snabblim eller Superlim. Köp i förpackning á 1 kg eller 25 kg.

Läs mer om KHS limstavar

Limstavar Proffs
Snabblim

Limstavar Proffs
Superlim

Limstavar Proffs
Transparent lim


Limmet packas i Skillingaryds Stjärnfabrik

Stjärnfabriken i Skillingaryd verkar för en mer inkluderande arbetsmarknad.

På Stjärnfabriken i Skillingaryd finns rum för alla. Från den som hamnar precis utanför de krav som ställs för att få ett industrijobb på Samhall, till den som lyser upp av tanken på utmaningen att få vika en kartong precis rätt.

Här arbetar man med montering, paketering och framställning av träprodukter för den småländska industrin. Allt individuellt anpassat till var och ens förmåga.

JOAKIM GRÖNLUND
Joakim Grönlund, logistikchef

En av produkterna som förpackas är vårt smältlim. Varje förpackning som lämnar Stjärnfabriken bär på en historia av inkludering, yrkesstolthet och gemenskap.

Hållbar framtid

– Vi på Karl H Ström arbetar med hållbarhet i fokus när det kommer till alla våra produkter. Så även vårt smältlim. Det är viktigt att komma ihåg att en hållbar framtid inte bara handlar om miljön på vår planet, utan också om människorna på den. Genom att integrera Stjärnfabriken i vår verksamhet visar vi att alla har en viktig roll att spela på arbetsmarknaden, säger Joakim Grönlund, logistikchef på Karl H Ström.

På Stjärnfabriken utförs riktiga jobb, med stor yrkesstolthet. Man ser till att varje person har en plats, ett sammanhang och något som ger dagen mening.

– Samarbetet med Karl H Ström är ett strålande exempel på hur näringslivet kan arbeta hand i hand med sociala verksamheter för att skapa verklig förändring, säger Carl-Johan Andersson på Stjärnfabriken.

Långsiktig satsning

– För oss på Karl H Ström är detta en del av en långsiktig satsning på att integrera social hållbarhet i allt vi gör. Vi hoppas att vårt exempel kan inspirera andra att göra detsamma, säger Joakim Grönlund.


Relaterade produkter

Limpistol
MG 5011
Batteridriven

Limpistol
MG 3011
Batteridriven

Limpistol
GM 3011

Limpistol
GluePRO 300