Karl Herman Ström – grundaren till företaget

Karl Herman Ström – grundaren till företaget

Möt Karl Herman Ström – visionären bakom Karl H Ström. Han som började företagets resa för över 100 år sedan.

Genom AI-teknik och en bild av vår mässingsbyst av Karl har vi skapat en bild som ger oss en glimt av hur denne drivne entreprenör skulle ha kunnat se ut om han levt idag.

Hade han levt idag hade han helt klart klassats som en early adopter – alltså någon som ligger i framkant och är snabb på att ta till sig ny teknik och har koll på trender.

På 1910-talet, när elektriciteten gjorde sitt intåg i svenska hem, drev Karl ett mässingsgjuteri i hjärtat av Stockholm. Med sitt öga för detaljer och kvalitet insåg han potentialen i att förvandla  strömbrytare till snygga inredningsdetaljer av mässing.

Starten på KHS samarbete med tyska ingenjörer

När han inte hittade passande insatser i Sverige, vände han blicken mot Tyskland. Det blev startskottet på ett sekel av samarbete med tyska innovatörer.

Karl H Ströms nyfikenhet, varma personlighet och goda affärssinne lockade många tyska uppfinnare till honom, ivriga att introducera sina produkter på den svenska marknaden. Från strömbrytare till säkringar och radioapparater, företaget Karl H Ström blev snart känt som agenturen för en mängd banbrytande produkter.

Idag, över ett århundrade senare, fortsätter företaget i Karls ande av innovation. Då liksom nu, strävar vi efter senaste tekniken med högsta kvalitet och vi erbjuder allt från Bluetooth-belysning till avancerade ljusstyrningssystem för offentliga miljöer.