Optimal belysning för korridorer

Valet av belysning gör stor skillnad för hur en korridor uppfattas. Korrekt belysning kan skapa en välkomnande och funktionell miljö som främjar en känsla av trygghet för de som använder utrymmet. Det bidrar till att minska risken för olyckor och ökar orienteringsförmågan i byggnaden.

Rätt belysning för varje korridor

Korridorer och hallar fungerar inte enbart som genomfartsvägar i moderna byggnader, de bidrar även till byggnadens karaktär och atmosfär. Det är viktigt att dessa utrymmen erbjuder enkel navigering och främjar ett smidigt flöde av människor, samtidigt som de förstärker byggnadens strukturella design.

Varje korridor är unik – vare sig det rör sig om en öppen kommunikationsyta, en mötesplats, eller en mer traditionell passage. Dessa utrymmen kan vara utrustade med allt från informationskiosker till kaffeautomater, och det är här ljussättningen spelar en avgörande roll.

Genom att anpassa belysningen kan man tydliggöra de olika funktionerna inom verksamheten.

Idealisk rörelsesensor för långa hallar och korridorer

Hallway rörelsevakt från Steinel är den idealiska lösningen för belysning i långa hallar och korridorer. Den är utrustad med två riktade HF-sensorer som exakt kan upptäcka rörelser från människor, fordon och dörrar, vilket gör den särskilt lämpad för moderna byggnadsstrukturer.

Optimal belysning för korridorer

Frågor om belysning för korridorer?
Kontakta teknisk support

Ring 036-550 33 00

Mejla: info@khs.se

Hallway rörelsevakt

Räckvidd | Med två HF-sensorer där räckvidden kan ställas mellan 1 – 12,5 meter i båda riktningarna.

Kommunikation | Kommunicerar via Bluetooth vilket innebär enkel driftsättning och möjlighet till trådlös kommunikation mellan flera sensorer.

Användarvänlig | Använd Steinel’s gratisapp ”Smart Remote” för enkel programmering och justering av sensorns inställningar.

Ljusstyrning | Skymningsnivå på 2-2000 lux och justerbar efterlystid mellan 10 sekunder och 60 minuter ger skräddarsydd ljushantering.

Anpassad Rörelsedetektion | Möjlighet att individuellt ställa in detekteringsområdet.

Anpassningsbar ljusdesign

Att designa ljuset i en hall eller korridor innebär mer än att bara installera armaturer. Det kräver en genomtänkt plan där varje del får den belysning det behöver.

Våra ljusdesigners är experter på att se till att ljuset anpassas efter varje specifikt utrymme för optimal effektivitet och komfort.

En välbelyst arbetsplats är en säker arbetsplats. Med rätt belysning minskar risken för olyckor, och arbetare kan utföra sina uppgifter effektivt och säkert.

Kontakta oss

Långsiktig hållbarhet

Våra lösningar är designade för lång livslängd och minimalt underhåll, vilket innebär färre avbrott och lägre långsiktiga kostnader.

Framtidens ljuslösningar redan idag

Att välja rätt belysningslösning idag innebär att tänka på framtiden. Våra lösningar är inte bara energieffektiva och funktionella idag, utan är också utformade för att vara relevanta och effektiva i många år framöver.

En partner i ditt projekt

Vi erbjuder inte bara produkter, utan en lösning som passar dina specifika behov. Vårt team av experter är här för att stödja dig genom varje steg av processen, från design till installation.

Rörelsevakt
Hallway
DALI-2 IPD Slav

Rörelsevakt
Hallway
DALI-2 APC Master

Rörelsevakt
Hallway
BT IPD Slav

Rörelsevakt
Hallway
On/Off relä 230V + pf

Rörelsevakt
Hallway
On/Off relä 230V

Rörelsevakt
Hallway
KNX