Optimal belysning för klassrum

Ljussättning av klassrum handlar om att skapa en inkluderande och stimulerande lärmiljö som främjar fokus, välbefinnande och kreativitet. Det är dags att omfamna en ny era av smart belysning, där ljuset blir en aktiv del av lärandeprocessen.

Inkluderande lärmiljö

Varje klassrum är unikt, och dess belysningsbehov varierar beroende på en mängd faktorer – från rummets storlek till vilken typ av undervisning som äger rum där.

Smarta belysningslösningar erbjuder flexibilitet och anpassningsbarhet, vilket gör dem idealiska för att möta dessa varierande behov och skapa en inkluderande miljö där alla elever kan trivas och lära sig effektivt.

Generella belysningsråd

När det kommer till att planera belysningen i klassrum finns det några allmänna riktlinjer att följa. Standarder som 500 lx på läs- och skrivytorna är viktiga för att underlätta synuppgifter. Att förse armaturrader med sensorer för dagsljusstyrning ökar ljuskomforten samtidigt som det minskar energianvändningen, vilket är viktigt för både budgeten och miljön.

Optimal belysning för klassrum

Frågor om belysning för klassrum?
Kontakta teknisk support

Ring 036-550 33 00

Mejla: info@khs.se

Specialanpassad Belysning

Olika ämnen kräver olika typer av belysning. I klassrum för bild och formgivning är exempelvis färgåtergivningen avgörande. Här kan behoven skilja sig markant från ett vanligt klassrum eller en slöjdsal. Det här är något som kräver en noggrann planering och val av rätt belysningslösningar som uppfyller dessa specifika krav.

Infälld belysning och ljusstyrning

I moderna klassrum är infälld belysning ett populärt val för att skapa ett mer enhetligt och estetiskt tilltalande undertak. Genom att kombinera det med smart ljusstyrning, kan man skapa olika ljusscenarier som stödjer olika typer av undervisning och aktiviteter. Det ger möjligt att skapa en dynamisk och mångsidig lärmiljö.

Energibesparing och hållbarhet

Idag är det viktigare än någonsin att tänka på energieffektivitet och hållbarhet i alla aspekter av skoldriften. Genom att välja energieffektiva belysningslösningar och smarta ljusstyrningssystem kan skolor göra en betydande skillnad för både miljön och ekonomin.

Ljusstyrning för framtidens klassrum

Med Steinels sensorer, blir ljusstyrningen i klassrummen både intelligent och användarvänlig. Du får ett system som ger möjlighet att skapa en anpassningsbar och responsiv belysningsmiljö som automatiskt justerar sig efter elevernas närvaro och det omgivande dagsljuset.

Våra belysningsexperter hjälper er gärna att hitta den allra bästa lösningen för alla skollokaler.

Kontakta oss

Visuell komfort och lärande

En välplanerad belysningsdesign i klassrummet tar hänsyn till visuell komfort och ergonomi. Det är viktigt att ljuset är jämnt fördelat och inte skapar bländning, vilket kan vara störande och tröttande för eleverna. Korrekt belysning kan även förbättra koncentrationen och främja inlärningen.

Vi erbjuder styrning och belysningslösningar för alla skolmiljöer – från klassrum, korridorer och toaletter till mötesrum, matsal och gymnastiksal.

Storsäljaren för skolor och klassrum är Dali Plus. En oerhört flexibel sensor som passar till i princip alla projekt. 

Närvarovakt
DALI Plus
utanpåliggande

Närvarovakt
DALI Plus
infälld

Närvarovakt DALI Plus, infälld
Helautomatisk
WAGO WINSTA®

Närvarovakt DALI Plus, infälld
1 DALI
WAGO WINSTA®

Närvarovakt DALI Plus, infälld
2 DALI
WAGO WINSTA®

Närvarovakt DALI Plus, infälld
1 DALI+1 PF
WAGO WINSTA®

Närvarovakt DALI Plus, infälld
3 DALI+1 PF
WAGO WINSTA®

kontorPROFFS SEDAN 1919

KHS står för mångårig kompetens och hög servicegrad med genuin trygghet och utpräglad långsiktighet. Vi erbjuder smarta, innovativa och säkra produkter av högsta kvalitet.
Läs mer om oss

kontorSUPPORT

Vi kan allt när det gäller planeringar, belysningsberäkningar och energikalkyler. Du räkna med att vi gör allt för att hjälpa och vägleda dig genom belysningsprojektet, litet som stort.
Få support

kontorHÅLLBARHET

Vi hjälper dig att välja produkter som minimerar miljöpåverkan, reducerar kostnader, spar energi och uppfyller miljömässiga lagar och regler.
Läs mer om oss