Energismart belysning i språkskrapan

Hållbara studentbostäder med Steinels belysning

Språkskrapan, belägen vid Göteborgs universitet i det frodiga Näckrosenområdet mitt i centrala Göteborg, har under de senaste åren genomgått en stor förvandling med fokus på moderna lösningar och hållbarhet.

Från att ha varit en övergiven kontorsbyggnad sedan 2019 har Akademiska hus gett nytt liv åt byggnaden genom att omvandla de tomma lokalerna till 61 moderna studentlägenheter för cirka 125 gästforskare och utbytesstudenter.

Från öde till livfullt

Akademiska hus har skapat en blandning av klassiska studentettor, duolägenheter och större, delade lägenheter där fem till sex personer har egna rum men delar på gemensamma utrymmen.

Med fokus på hållbarhet och återbruk har omvandlingen av det tidigare kontorshuset till moderna studentbostäder minskat miljöpåverkan av byggnationen. Dessutom täcker solceller på taket en del av husets interna elbehov, inklusive belysning.

Hållbar belysning från Steinel i Språkskrapans studentbostäder
Hållbar belysning från Steinel i Språkskrapans studentbostäder
Hållbar belysning från Steinel i Språkskrapans studentbostäder

En ljus framtid med Steinel

En del i det hållbara konceptet är den energismarta belysningen. I trapphuset har Steinel RS PRO LED P3 installerats. Sensorarmaturer som precis som all Steinels belysning är kända för sin kvalitet och sina energibesparande egenskaper.

– Med rätt inställningar kan RS PRO LED P3 bidra till upp till 90 procent energibesparing jämfört med traditionella lysrör som lyser kontinuerligt, säger Marcus Lund, produktchef hos Karl H Ström.

Armaturerna är från P-serien – prisvärda utan att kompromissa med Steinels kända kvalitet och smarta ingenjörskonst.

Hjälp från start till mål

När du väljer produkter från Karl H Ström får du vårt fulla engagemang genom hela processen, från projektering till driftsättning.

Är du nyfiken på om P-serien skulle passa i ditt projekt? Kontakta våra belysningsexperter idag så får du professionell vägledning.

Hållbar belysning från Steinel i Språkskrapans studentbostäder

När Språkskrapan vid Göteborgs universitet förvandlades från öde kontor till moderna studentbostäder var hållbarhet i fokus .I trapphuset valde man installera energieffektiva RS PRO LED P3 från Steinel.