Revolutionerande sensor i Bodös hotell, Norge

Nordic Choice Hotels i Bodö, Norge

På Quality Hotel Ramsalt är rummen försedda med sensorn True Presence. Den känner av om det finns människor i rummet och anpassar både temperatur, fläkt och belysning efter det.

Den 1 juni 2021 öppnade hotellkedjan Nordic Choice Hotels ett nytt hotell i Bodö, Norge. Hotellet som blir Bodös största består av 14 våningar med över 250 gästrum och 13 konferensrum. Det nya hotellet har fått namnet Quality Hotel Ramsalt och ligger vackert beläget precis vattnet i centrala Bodö.

Nordic Choice Hotels i Bodö, Norge

Nordic Choice Hotels i Bodö, Norge

Sensor detekterar mikrorörelser

I hotellrummen används Steinels sensor True Presence för detektering av närvaro. True Presence detekterar de mikrorörelser som uppstår vid andning och kan tack vare detta detektera närvaro av människor, oavsett om personen går, sitter stilla eller sover i en säng. I Quality Hotel Ramsalt används sensorn True Presence för att styra rumsklimat och belysning optimalt samt ge information till städpersonal om närvaro på hotellrummen. Allt för att ge hotellgästerna en hållbar, minnesvärd och avkopplande vistelse.

Nordic Choice Hotels i Bodö, Norge


True Presence är ett sensor-koncept från Steinel. Det är världens första äkta närvarosensor, då menar vi en sensor som till 100% kan ge information om närvaro i ett rum. Genom att detektera mikrorörelser som uppstår vid andning, är det möjligt att detektera en sovande eller en helt stillasittande person inom ett område på Ø 9 meter runt sensorn. Tack vare True Presence® teknologin öppnas nya möjligheter att använda sensorer för att få information om närvaro i ett rum – allt från hotellrummet till sjukhusets undersökningsrum. Snabbt och exakt ger True Presence®-sensorn information om närvaro eller inte närvaro. True Presence® är framtidens sensorteknik och det självklara sensorvalet för att skapa smarta byggnader

Dessutom har vi kryddat True Presence® i multi-utförandet med några ytterligare sensorer som kan mäta ljusvärde, temperatur, lufttryck, luftfuktighet, VOC och CO2 – 7 sinnen för äkta närvaro!

Läs mer om True Presence »


 

Revolutionerande sensor i Bodös hotell, Norge

På Quality Hotel Ramsalt är rummen försedda med sensorn True Presence. Den känner av om det finns människor i rummet och anpassar både klimat och belysning efter det.