Uppdaterad guide och FAQ för NightmaticIQ Plus

Uppdaterad guide och FAQ för NightmaticIQ Plus

Vi är glada att meddela att vi nu har uppdaterat både FAQ-sektionen och guiden för NightmaticIQ Plus.

Både NightmaticIQ och NightmaticIQ Plus är utformade för att automatiskt styra belysningen baserat på omgivande ljusnivåer. Med sin eleganta design och smarta teknik ser de till att ljuset slås på när det behövs och släcks när dagen gryr, perfekt för fasader, trädgårdar och andra utomhusmiljöer.

Skillnaden mellan de två modellerna ligger främst i funktionaliteten:

NightmaticIQ är den enklare basmodellen som gör sitt jobb – tänder och släcker belysningen så att det bara lyser när det behövs. Den använder ett potentiometer för att justera ljusnivåerna (1-75 lux) och kräver manuell justering.

NightmaticIQ Plus tar det ett steg längre med Bluetooth mesh-teknik och kan styras via Steinels Connect-app, vilket ger dig ännu större flexibilitet att anpassa ljusinställningarna efter dina behov. Den har även fler avancerade funktioner som timerinställningar och en nattsparfunktion för att optimera energiförbrukningen.

Den nya guiden går igenom allt från installation till hur du använder appen för att finjustera inställningarna, vilket gör det enklare att få din belysning att fungera precis som du vill.

Läs mer och ta del av den uppdaterade guiden

Vanliga frågor om NightmatIQ plus

Behöver jag en app för att ställa in NightmatIQ plus?
Ja, för att justera nattsparfunktioner, tider och ljusnivåer (luxtal) behöver du använda Steinels Connect-app. Den är gratis och finns till både Android och iOS.

Kan jag använda appen utan att registrera mig?
Ja, du kan använda appen utan att registrera dig. Men om du registrerar dig sparas alla dina inställningar i molnet, vilket är praktiskt om du byter telefon. Dina uppgifter används inte för marknadsföring eller delas med andra.

Hur nära en ljuskälla kan jag placera NightmatIQ plus?
Vi rekommenderar att du håller minst 0,5 meter avstånd till andra ljuskällor, gärna längre. Om du använder en riktad lampa, som en strålkastare, undvik att den lyser direkt på NightmatIQ plus.

Vad händer om någon lyser med en ficklampa på NightmatIQ plus?
NightmatIQ plus är utrustad med bländskydd, så den reagerar inte på korta ljusbländningar som från bilstrålkastare. Om någon lyser länge med en ficklampa kan sensorn bli förvirrad och ha svårt att läsa av omgivande ljus.

Kan jag koppla ihop NightmatIQ plus med andra Steinel-produkter?
Ja, du kan koppla ihop NightmatIQ plus med alla Steinel-produkter som har Bluetooth Mesh.

Hur lång är räckvidden för Bluetooth-signalen?
Räckvidden är cirka 30 meter vid fri sikt. Väggar, fönster och buskar kan dock minska räckvidden.

Vad händer med mina inställningar vid strömavbrott?
Alla inställningar sparas, men klockan kommer att vara fel under den tid strömavbrottet varade. När du återansluter din telefon till nätverket då strömmen är tillbaka kommer tiden att justeras till den korrekta automatiskt.

Hur många lampor kan jag koppla till NightmatIQ plus?
Du kan koppla ungefär 10–15 LED-lampor till NightmatIQ plus. Observera att LED-lampor av sämre kvalitet kan ha höga startströmmar som riskerar att skada reläet.