Så är det att jobba som säljare på Karl H Ström

Så är det att jobba som säljare på Karl H Ström

Hur ser vardagen ut för en säljare på Karl H Ström? Klas Fors, säljare med ansvar för Göteborg och Västsverige, berättar. 

Vad fick dig att söka dig till Karl H Ström?

– Jag hade lovat mig själv att byta till ett jobb där jag lärde mig nya saker. Jag har jobbat i branschen i en herrans massa år. Men aldrig med sensorer. Det var helt nytt och är jättespännande. Och så hade jag hört mycket bra om både Karl H Ström och Steinels produkter, säger Klas.

Att han som nyanställd säljare inte kunde allt om produkterna har inte varit något problem.
– Jag har aldrig haft svårt för att inte kunna svara. När jag var ny hände det i princip varje dag att jag fick ringa en kollega på innesälj, eller tekniska supporten, eller någon annan.

Nu har Klas jobbat i över ett år och han har fortfarande tät kontakt med sina kollegor på huvudkontoret.
– Det är kul att bolla med dem, jag lär mig så mycket. Men det allra bästa är att det inte finns några trösklar, det känns så himla härligt! Jag kan ringa till vem som helst och få svar från alla.

Vad gör du på jobbet?

– Egentligen kan man väl säga att jobbet har tre stora delar. Boka möte. Ha möte och följa upp möten. Sen är jag också ute och hjälper kunder att få allt att rulla. Det är det vi på Karl H Ström är kända för.

– Vi släpper inte våra kunder bara för att de köpt våra produkter – vi finns där och hjälper till även vid driftsättning och mer.
Klas tycker att de allra bästa dagarna är de som innehåller kundmöten. Och tycker inte att det är svåra att få till.

– Kundmöten! Det är så jävla kul! Alla vill ha genomgångar och alla gillar produkterna. Det känns nästan lite för lätt att boka möten ibland! Säger Klas och skrattar.

Samarbetar med innesälj

Som uppbackning har han Lotta på huvudkontoret i Jönköping. Hon är innesäljare och jobbar i team med Klas.

– Hon är skitbra. Svarar på frågor, hjälper till med det administrativa, skriver offerter och jobbar tätt ihop med vår tekniska support. Det går så smidigt!

Vad gillar du mest med att jobba på Karl H Ström?

– Man gör allt som ett team, det är väldigt prestigelöst. Alla jobbar för ett gemensamt bästa och det känns så himla fint. Klassiska laget framför jaget. Jag har inte varit med om det tidigare på en arbetsplats. Känns fantastiskt!

Kunderna Klas besöker är både elkonsulter, installatörer och grossister. Han har haft nytta av sitt breda kontaktnät från tidigare år i branschen. De olika kunderna ger en variation både i vilka produkter som presenteras och vilka frågor som ställs.

Finns det något negativt?

– Det är väl när man kommer till någon som använder konkurrenters produkter. Men då är det ju kul att försöka få dem på bättre tankar.

Vem tycker du ska söka jobbet som säljare på Karl H Ström?

– Nån som är nyfiken på teknik och som gillar att vara ute mycket hos kunder. Det är också viktigt att man gillar att vara en del i ett större sammanhang, du är en i teamet.

Viktigt att vara nyfiken

Just nyfikenheten tror Klas är den allra viktigaste egenskapen.

– Du behöver inte kunna allt om sensorer när du börjar. Men du måste ha en nyfikenhet på att lära dig. Och inte bara om tekniken och egna produkterna utan det gäller att ha koll på hela branschen.

Om du är en person som känner dig fullärd så tror jag inte att det här är rätt jobb. Du blir aldrig fullärd. Det är en stor del av charmen.

Vill du jobba med Klas?

Är du en nyfiken, teknikintresserad och driven person som också vill vara en del av Sveriges härligaste team? Just nu söker vi säljare till Stockholm och Region Syd. Missa inte den chansen!

Skicka din CV och ett personligt brev till vår försäljningschef urban.magnusson@khs.se

Har du frågor eller funderingar når du Urban via 073 633 23 01