SMART BELYSNING I LIDKÖPING

Att flytta in i nya fräscha lokaler med snygg och stimulerande inredning är något speciellt. Har man sedan resurser att skapa en elarkitektur med riktigt bra lösningar när det gäller ljus, värme och ventilation finns alla förutsättningar till den optimala arbetsplatsen. Ett bra exempel är Imtechs nya lokaler i Lidköping som ligger centralt, inte långt från hamnområdet. Det var den andra december 2013 som man övergav de gamla lokalerna och flyttade hit.

När vi besöker Imtech i Lidköping håller man på att trimma in de nya lokalerna och är i färd med att justera tekniken så att allt ska fungera perfekt. Och det är just vad man alltid strävar efter när man tillhör Nordens teknikledande installations- och serviceföretag inom värme & sanitet, elteknik och ventilation. Imtech i Lidköping är nämligen ett filialkontor som ingår i Imtech Nordic, ett företag i den stora europeiska Imtech-koncernen med totalt ca 29 000 anställda. Fast här i Lidköping handlar det “bara” om ca 90 personer inom de olika verksamhetsgrenarna.

Smart belysning i Lidköping
Smart belysning i Lidköping

Energibesparing genom närvarovakter

Här har man installerat närvarovakter i såväl enskilda kontorsrum som i de allmänna utrymmena. Allt för att skapa en så effektiv men ändå energibesparande miljö som möjligt i de totalt ca 1 700 kvadratmeter stora lokalerna. I valet av olika konkurrerande märken så valde man Steinels närvarovakter. 37 st av dessa är av den supertunna modellen Control Pro IR SLIM, som tack vare ny teknik med Retina-lins bara sticker ner 4 mm från taket – troligtvis världens tunnaste i sitt slag. Dessutom har man också använt flera av Steinels Control Pro IR som man anslutit till KNX-systemet för armaturerna.

Viktigt att hänga med i utvecklingen

– Vi har tidigare monterat Steinels produkter i olika projekt och är mycket nöjda med dessa, säger Tommy Höglund som är lialchef inom elteknik i Lidköping och fortsätter; – Utvecklingen går fort i vår bransch och när det gäller KNX-styrningen är det viktigt att man är med på tåget. Därför gäller det att hitta bra prisvärda produkter med snabb leverans och bra support, menar Tommy. Något som både han och Björn Albinsson, som är projektledare på elsidan, tycker att man fått av Karl H Ström.

Känner rörelser ända ut i hörnen

Hans-Jörgen Glomsten som är säljare på Karl H Ström berättar att en annan anledning till valet av Steinels närvarovakter var att de känner rörelser kvadratiskt ända ut i hörnen. På så sätt är de mer exibla när det gäller placeringen i rummet, beroende på hur man vill att de ska fungera. Tack vare denna kvadratiska avkänning fungerar närvarovakterna även i ett kontorslandskap där man vill begränsa bevakningsområdet till en enstaka arbetsplats. – De tunna SLIM-vakterna tog faktiskt inte mer än en kvart att montera och vill vi ändra placeringen är det lätt gjort, menar Björn Albinsson.

KNX-belysning
Smart belysning i Lidköping

Integrationen mot KNX fungerar mycket bra

När det gäller närvarovakterna i de allmänna utrymmena så är de anslutna till en KNX-slinga som kan ta upp till 64 enheter. Projektledaren Torgny Alexandersson från Imtech i Skövde har programmerat dessa och det har fungerat mycket bra enligt honom. Enda kruxet är manualerna, och det gäller alla märken menar Torgny. De är ofta översatta från tyska till engelska och sedan till svenska. – Det blir ibland en del förvrängningar i språket som då och då kan ställa till lite problem – men vi brukar lösa dem, säger Torgny som för övrigt är mycket nöjd med Steinels produkter.

På Karl H Ström är vi stolta över valet

– Samtidigt som vi är stolta över att Imtech valde Steinels närvarovakter vet vi att det alltid är en inkörningsprocess när man installerar den här typen av produkter, förklarar säljaren Hans Jörgen Glomsten. Därför har vi satsat hårt på vår supportfunktion, – Inte minst genom nyanställningar på Karl H Ström. Vi önskar Imtech lycka till i de nya lokalerna!

Ladda ner vår broschyr från Imtech i Lidköping »

 

Kontakta oss om ni är intresserade av veta mer om projektet och produkterna:

Imtech, Lidköping

SMART BELYSNING I LIDKÖPING Att flytta in i nya fräscha lokaler med snygg och stimulerande inredning är något speciellt. Har man sedan resurser att skapa en elarkitektur med riktigt bra lösningar när det gäller ljus, värme och ventilation finns alla förutsättningar till den optimala arbetsplatsen. Ett bra exempel är Imtechs nya lokaler i Lidköping som […]