ENERGIBESPARING HOS SVIA, JÖNKÖPING

– Jag har faktiskt aldrig sett något liknande när det gäller räckvidden! Roger Persson som är servicemontör på Elajo i Jönköping berättar att man var lite orolig för de hallar där personalen sitter still och programmerar. – Men de fungerar verkligen bra där också, och ingen belysning har slocknat någon gång. Det konstaterar Roger som installerade Steinels rörelse- och närvarovakter på SVIA Industrial Automation i Hovslätt, som ligger i den södra delen av Jönköping.

Vi talar om ett högteknologiskt företag där man bygger kompletta avancerade robotsystem för främst verkstadsindustrin. Innan man installerar dessa ute hos kunderna bygger man först upp de  så kallade robotcellerna här i SVIAs egna lokaler. I de stora, ljusa hallarna arbetar en hel stab med bland andra robot- och driftstekniker som kräver ordentlig belysning med stor elförbrukning som  följd. Här handlar det om verklig precision för att uppnå de höga kvalitetskraven som genomsyrar hela företaget. Som för övrigt är ett av Europas ledande leverantörer av flexibla materialhanteringssystem med seende robotar.

SVIA Industrial Automation Hovslätt

Extrem räckvidd även vid stillasittande

Ulf Svensson som är produktionsansvarig på montagesidan berättar att man varit tvungen att satsa stort på belysningen i de enorma hallarna. – Men eftersom det alltid stod tänt överallt så visade det sig ju på den höga elåtgången, berättar Ulf. Därför började man fundera på om det inte gick att göra något åt den saken, vilket resulterade i att man lät Elajo installera Steinels närvarovakter i produktionshallarna. Dessa kopplades till den befintliga belysningen och resultatet blev över förväntan enligt Ulf;  – Det kvittar från vilket håll man kommer eller var någon befinner sig – även om man sitter still långa stunder. De reagerar alltid med förvånansvärd lång räckvidd.

Spar el och bekvämare

Emil Thor som är eftermarknadschef instämmer med Ulf; – allt har fungerat klockrent och vi beslutade att behålla strömbrytarna i flera av lokalerna, så det går även att tända och släcka manuellt. Speciellt i den lokal där vi har vår “Svia Academy” och utbildar våra kunder, är det bra om vi kan släcka ner för till exempel videovisningar, menar Emil. – Men i lagerhallarna vet jag att man inte behöll strömbrytarna eftersom det räckte med närvarovakterna. Så vi spar inte bara rejält med el och blir mer miljövänliga, det är bekvämt också.

 Lättinstallerade och pålitliga

Jimmy Åstrand är servicechef på Elajo i Jönköping hade sett en del information om Steinels Control PRO-serie och även varit i kontakt med Pierre Arsenijevic, som är säljare på Karl H Ström AB. – Vi hade tidigare erfarenheter av Steinels produkter och tycker att de fungerar mycket bra, berättar Jimmy. När så Pierre berättade om fördelarna med deras rörelse- och närvarovakter så rekommenderade vi Svia att installera dessa.  – Eftersom de har så bra räckvidd behöver man ju inte sätta dem så tätt, menar Jimmy som följer de produktmärken som finns på marknaden. Dessutom är de väldigt enkla att installera vilket gör monteringen smidig och snabb.

Ladda ner vår broschyr från SVIA här »

 

 

 

Kontakta oss om ni är intresserade av veta mer om projektet och produkterna:

SVIA, Jönköping

 ENERGIBESPARING HOS SVIA, JÖNKÖPING – Jag har faktiskt aldrig sett något liknande när det gäller räckvidden! Roger Persson som är servicemontör på Elajo i Jönköping berättar att man var lite orolig för de hallar där personalen sitter still och programmerar. – Men de fungerar verkligen bra där också, och ingen belysning har slocknat någon gång. […]